2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Žvilgsnis į Karuostos šiaurinius fortus

Ir paskutinė lankytina vieta, kurią spėjome aplankyti, tai Karuostoje esantys šiauriniai fortai. Ar tai kas likę iš jų. Vaikštinėjant tarp griūvėsiu apima kažkoks keistas jausmas. Bandėm įlysti į kai kurių bunkerių vidų. Pirma mintis šovusi į galvą „Ei žmonės!!! Čia ne viešasis tualetas, ir ne konteineriai!!!“. Visa kita, tuo pačiu nejauku, bet ir labai įdomu. Lankytojų buvo tikrai nemažai, vieni tarp griuvėsių net poilsiavietę įsirengė. Ir man buvo toptelėjusi mintis ten nusimaudyti, bet susilaikiau. Kažkaip nesaugiai man visa tai pasirodė. 
 










 
Beje važiuojant nuo Liepojos centro link Karuostos šiaurinių fortų, pasikliaudami telefoniniu GPS (buvo parinktas trumpiausias kelias) teko važiuoti sunkiais miško keliukais. Prasikratę, pračiūžinėję miško pliūrzėse, šiaip ne taip pasiekėm norim vietą. O jau iš ten išvažiavom sakyčiau 4 min ilgesniu keliu. GERU keliu :D. Tai kam gaila automobilio, rinkitės tą "ilgesnį" kelią.

Kalbant apie kainas. Mūsų pietūs. Vieną dieną pietavome pajūrio kavinėje. Už 4 asmenis sumokėjome apie 33 eurus. (Vištienos šašlykas su daržovėm - 2 porcijos, silkė su bulvėmis, ledų asorti , 4 kolos , juoda kava, late, arbata). Kitas dvi dienas pietavome „Čili pizza“, pietūs 4 asmenims kainavo panašiai apie 20 eur. (Vieną dieną- du vištienos kepsniai, bulvės su šaltibarščiais, pica bei gėrimai. Kitą dieną - šeimyninė pica , 2 ledų desertai, bei gėrimai).
Per tris dienas ne viską spėjome aplankyti, ką norėjome. Tad reikės dar grįžti, nes iš ties yra ką pamatyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą